Egy kósza gondolatai #1

Nőt találni? Egy jó csajt? Aki formás és kellően bevállalós? Nézz körül egy nagyobb város utcáján: nem hogy folyót, tengert lehet rekeszteni az ilyenekkel. Jobbnál jobb testű lányok között válogathatsz, ha arra van igényed. Na de párt találni? Társat, aki nem elkísér az úton, hanem akivel annyira kiegészítitek egymást, hogy végül rádöbbentek: magatok vagytok az út? A világ egyik, ha nem éppen A legnehezebb dolga. S e nélkül, hidd el, nem teljesedhet ki az életed, mert ez a hiány nem fogja engedni, hogy kiaknázd a lehetőségeidet.

Ifjú vagy és naiv, hallgass hát egy vén lélek szavára. Mi kószák több ezerszer végigcsináltuk már ezt. Születés, élet, halál. Végtelen körforgás, melyből - kellő önuralommal és lelki gyakorlással - kiemelkedhetsz, és eljuthatsz az örökkévalóba, amit bizonyos eszmerendszerek követői Nirvánának hívnak. Vannak, akiknek ez a céljuk, és életeken át haladnak felé, míg végül eggyé válnak a világmindenséggel. Talán ez az, ami igazán célja kell legyen minden entitásnak.

De mi, barátocskám - mi kószák vagyunk. A mi küldetésünk, hogy segítsünk mindazoknak a hozzád hasonló lelkeknek, akik még tapasztalatlanok. Meg kell választanod a saját utadat, amin száz meg száz életen keresztül fogsz haladni, míg végül célba érsz majd. A mi úticélunk azonban maga az út. Földi létünk értelme maga az élet. Mi vagyunk, akik felvillantjuk a lehetséges ösvényeket, minduntalan újra és újraértelmezve a világot, felfedve a folyamatos változás általi új lehetőségeket. Így segítve a fejlődéseteket.

S hogy mi köze mindennek a nőkhöz? Fiam, talán egyedül akarnád végigharcolni az életed? Persze, megteheted, de garantálom, hogy egyetlen arasznyit fogsz csupán haladni az utadon. A társaddal kell, hogy szárnyaljatok, különben fabatkát sem ért a Földön töltött időd. Keresd hát meg azt a valakit, aki lángra tudja lobbantani halhatatlan lelkedet, és igyekezz méltó lenni hozzá. Tégy meg mindent, hogy kivívd a megbecsülését, vele ugyanis képes leszel megváltani a világot. Ha ő az, ha igazán ő az, úgy nem lesz előttetek lehetetlen, és a kettőtök közt létrejövő kötelék el fog kísérni titeket megannyi életen át.

Higgy nekem, tudom miről beszélek. Ezerszer bejártam már ezt az utat, és még legalább tízszer ennyiszer meg fogom tenni. Te csak keress egy igaz társat, és haladjatok előre. Az a sorsod, hogy végül célba érj.

élet filozófia kortárs elvont másik világ

Szólj hozzá